Balinarski klub Skala in balinarski klub Pliskovica sta organizirala Zimsko balinarsko ligo Sežana 2022/23. Po treh letih premora zaradi COVID-19 se je ponovno organizirala in uspešno izpeljala Zimska balinarska liga. V ligi je sodelovalo šest ekip, pet iz Slovenije in ena ekipa iz zamejstva. Zanimivi dvoboji so od sredine decembra 2022 potekali v balinarski dvorani Darka Guština v Sežani. Tekmovanje je potekalo po dvokrožnem ligaškem sistemu in razporedu, ki se je zaključilo z zaključnim turnirjem najboljših štirih ekip iz rednega dela.
Vsa srečanja so bila odigrana v športnem duhu fair-playa. Cilj lige je tudi druženje, rekreacija in promocija športnega balinanja.
V nedeljski zaključni turnir so se uvrstile ekipe: Tabor Lokev, Pliskovica, Zgonik, Skala Sežana.
V velikem finalu so balinarji Tabor Lokev po razigravanju premagali Zgonik 2:1, kajti srečanje se je končalo z rezultatom 4 : 4. Za tretje mesto je bila Pliskovica boljša od Skale.
V odlični organizaciji si je ligo ogledalo veliko število balinarskih navdušencev. Pokale za najboljše, ki jih je prispeval Zavod za Šport Sežana je podelil predsednik balinarskega kluba Skala Sežana Ervin Ozbič.
Zahvaljujem se Zavodu za Šport Sežana, balinarskemu klubu Pliskovica ter Alešu Žerjalu za odlično sodelovanje pri organizaciji in vodenju lige. Rad bi se še zahvalil vzdrževalcem… od Zavoda za Šport Sežana pri pripravi igrišč.

Vsem ekipam se zahvaljujem za sodelovanje v zimski ligi in srčno upam, da se vidimo ponovno v zimski ligi 2023/24.

Zaključni turnir:

Polfinale:
Tabor Lokev – Skala 6 : 2
Pliskovica – Zgonik 2 : 6

Za 1. mesto:
Tabor Lokev – Zgonik 4 : 4 ( 2 : 1 – razigravanje)
Za 3. mesto:
Pliskovica – Skala 6 : 2

Končni vrstni red: Tabor Lokev, Zgonik, Pliskovica, Skala Sežana, Upokojenec, Repentabor

Predsednik balinarskega kluba Skala Sežana Ervin Ozbič