Mednarodni balinarski turnir dvojic Skala Open 2022 v Sežani, ki je potekal na dan občinskega praznika je pripadel kraški navezi  Klemnu Sosiču in Marku Švari, ki sta v napetem finalu ugnala mlada slovenska reprezentanta Erika Čeha in Jako Štremfla.

Na turnirju se je pomerilo 32 dvojic iz Slovenije, Italije Hrvaške, med katerimi so bili številni predstavniki reprezentančnih selekcij ter kandidati za reprezentanco iz Slovenije . V skupinskem delu tekmovanja so moči merili na baliniščih v Postojni, Hrpeljah, Sveti Anton ter Sežani v balinarski dvorani Darka Guština, kjer so nato potekali izločilni boji.

Ljubitelji balinanja so imeli skozi celoten dan kaj videti, v številnih obračunih pa so odločale zadnje odigrane krogle. V večernem polfinalu sta premagala bistriško navezo Anton Fabec – Goran Vujanović, za piko na i pa v velikem finalu mlada slovenska reprezentanta Erika Čeha in Jako Štremfla.

Nagrade za najboljše je podelil predsednik Balinarskega kluba Skala Ervin Ozbič. Turnir je odlično sodil in vodil Miroslav Likar.

SKALA OPEN 2022

Za 1. mesto
SOSIČ/ŠVARA – ČEH/ŠTREMFEL 12:7
Za 3. mesto
FABEC/VUJANOVIĆ – KRISTANČIČ/ZDRAVKOVIČ 13:3

Končni vrstni red:
1. SOSIČ/ŠVARA
2. ČEH/ŠTREMFEL
3. FABEC/VUJANOVIĆ
4. KRISTANČIČ/ZDRAVKOVIČ

→ SKUPNI REZULTATI TURNIRJA OPEN SKALA 2022
→ FOTO UTRINKI IZ TURNIRJA SKALA OPEN 2022