Sobotni prvenstveni obračuni v državnih balinarskih ligah niso bistveno spremenili stanja na lestvicah. Vodilna zasedba 1. lige- članice je še naprej pivški Oro Met, medtem ko v moški prvi ligi dominira Mengeš Rakoll.

Po tretjem krogu elitne ženske lige ni več zasedbe z maksimalnim izkupičkom. Pivka Oro Met je po dveh zmagah v soboto iztržila zgolj remi proti Agrochem Hrastu, a kljub temu zadržala vodilni položaj. Borbene Kobjeglavke so že v uvodnih klasičnih igrah nakazale, da so po dveh tesnih domačih porazih željne pozitivnega rezultata. Pivčanke so v tehničnih disciplinah pobegnile na 10:4, nato pa so Kraševke ujele zalet in z odličnimi igrami v klasikah iztržile dragoceno točko.

Spodrsljaj pivške zasedbe je izkoristil Krim, ki je v Idriji nastopil v najmočnejši zasedbi in po 25 točkah Sare Jenčič v igri v krog ter 34 zadetkih Nine Volčina v hitrostnem zbijanju povedel z 0:10. Po uspešnih nastopih Jenčičeve in Leje Vehovec v natančnem zbijanju je bil zmagovalec dokončno znan, Kolektor pa je do konca dvoboja uspel malce omiliti poraz. V zgornjo polovico lestvice so se z zmago na gostovanju v Bistrici pri Tržiču premaknile Deskle, medtem ko je Šiška v derbiju dna lestvice visoko ugnala Milje.

V moški prvi ligi so še naprej nezaustavljivi Mengšani, ki so se v sobotnem četrtem krogu znesli nad zadnjeuvrščeno Slogo. Tesno mu sledijo tri kranjska moštva, med katerimi so trenutno najuspešnejše Čirče Van Den, ki so v mestnem derbiju remizirale s Planino, Center pa je bil prepričljiv na Ajdovskem. V sosedskem obračunu so Pivčani odnesli obe točki iz Košane, Logatec pa je vpisal prvi točki proti izolskemu Jadranu.

Že v petek do v vzhodni skupini druge lige Tržičani ljubljanski Zarji prepustili zgolj drobtinice in se utrdili na vrhu, saj je Sodražica v derbiju kroga klonila v Rogaški Slatini. Budničar je bil boljši od Bistrice, Rogovila pa je slavila premierno zmago proti gostom iz Krškega. Na zahodu je derbi pripadel Kozleku, pri katerem je David Šircelj v hitrostnem zbijanju zadel kar 41 krogel, v štafeti pa je skupaj z bratom Igorjem zbral 45 točk, kar je bilo preveč za goste iz Podnanosa. S tekmo manj zasedbi iz Kuteževega sledi hrpeljski Jadran, ki ravno tako še ni okusil poraza, neporaženi idrijski Kolektor je zadržal tretje mesto, Videm Košana je premagala Katarino, Tabor Ozeljan pa je tesno ugnal Goriška Brda.

Rezultate in lestvice si lahko ogleate pod “zavihku Lige”.