14708Superligaška ekipa Hrasta je svojemu klubu ob 40. obletnici podarila najlepše darilo, postali so slovenski prvaki v sezoni 2012/2013.

Pravo presenečenje so pripravili že na povratni tekmi polfinala proti Trati v Škofje Loki, kjer so domačo ekipo porazili po dramatičnem zaključku in si tako odprli vrata v finale in v evropsko tekmovanje. Na prvi finalni tekmi se je v Sežani po izenačenem boju jeziček na tehtnici pomaknil na stran Hrasta, ki je na drugo tekmo v Koper odšel z ugodnim izidom 13-9. Kot na prvem srečanju so tudi na drugem v Kopru balinarji igrali pred polno dvorano navijačev, ki so ustvarili pravo14709 vzdušje za finale prvenstva. In prav tako je bilo napeto tudi na igrišču. Po začetnih 6-2 za Luko je Hrast z zmagama v hitrostnem in natančnem izbijanju izenačil rezultat, po dvomljivem rezultatu 50-50 in delitvijo točk v štafeti pa je Hrast potreboval vsaj zmago v enih od klasičnih iger. In to jim je tudi uspelo. V dramatičnem zaključku je trojka D.Marušič, R.Kavčič in M. Švara premagala postavo Luke Koper in pri rezultatu 13-9 ohranila dovolj veliko razliko v seštevku vseh točk, da so se lahko vpisali v anale slovenskega balinanja.

14710Ob bučnem proslavljanju je v Koper prišla tudi dobra novica iz Sežane, kjer je ekipa Skale lovila zadnji vlak za obstanek v superligi. To ji je tudi uspelo, ko so proti ekipi Radovljice nadoknadili zaostanek 14-8 iz prve tekme in si z rezultatom 15-7 zagotovili še eno leto v elitni slovenski balinarski ligi. Za zaključek veselega velikonočnega konca tedna so Kobjeglavci svojim junakom pripravili v ponedeljek še sprejem in jim tam zaželeli še veliko sreče pri nastopanju v mednarodni konkurenci