Vse vodilne ekipe v državnih ligah za ženske in moške bodo ta konec tedna igrale na domačih igriščih in skušale še dodatno povečati naskok pred zasledovalci.

V prvi ligi za članice bo pivški Oro Met v soboto dopoldne gostil Agrochem Hrast, ki je na obeh domačih obračunih proti Krimu in idrijskem Kolektorju pokazal zobe, a ostal brez točk. Idrijčanke čaka zahteven obračun s Krimovkami, ki so minulo soboto remizirale z zasedbo iz Bistrice pri Tržiču. Eva Hervol in soigralke bodo skušale točko iz prestolnice oplemenititi z domačo zmago proti Desklam, medtem ko bosta Šiška in Deskle lovili prve prvenstvene točke.

V moški prvi ligi vrh lestvice zaseda Mengeš Rakoll, ki se nadeja maksimalen izkupiček zadržati tudi po obračunu s Slogo. V Košani bodo gostovali sosedje iz Pivke, v Kranju bo mestni derbi med Čirčami in Planino, Logatec bo gostil Izolane, Cesta pa kranjski Center.

V vzhodni skupini drugoligaškega tekmovanja izenačeno bitko za prvo mesto bijeta Tržič AC Žepič in Sodražica, ki bosta jutri popoldne lovila novi zmagi. Vodilni moštvo zahoda Kozlek bo v soboto dopoldne gostil Podnanos, ki je lani kraljeval v tem rangu tekmovanja. Razplet obračuna v Zabičah bosta z zanimanjem spremljala Jadran HK in Kolektor Idrija, ki za prvim mestom zaostajata za dve točki. V ligi U-18 bodo na sporedu dvoboji v Idriji, Postojni in na ljubljanskem Rakovniku.

Vir: Balinarska zveza Slovenije