Konec tedna so balinišča širom Slovenije gostila številne prvenstvene obračune tako v članskih kot v mlajših kategorijah. V elitni ženski ligi sta v vodstvu Pivka Oro Met in Kolektor Idrija, v prvi moški ligi vrh lestvice zaseda Mengeš Rakoll, med drugoligaši pa najbolje kaže Kozleku, Tržič AC Žepiču in Sodražici.
Sobotni obračuni v prvi ligi za članice so prinesli kar nekaj izvrstnih posamičnih rezultatov. Velja izpostaviti 24 točk Ive Guštin v natančnem zbijanju, a je njen Agrochem Hrast proti Kolektorju zabeležil še drugi tesen domači poraz. Ob Idrijčankah se lahko s popolnim izkupičkom pohvalijo Pivčanke, ki so imele v Miljah kar precej dela proti borbenim domačinkam. Izjemno dramatičen je bil obračun na Rakovniku, kjer so gostje iz Bistrice pri Tržiču z reprezentantkama Evo Hervol in Sonjo Debevc odščipnile točko Krimovkam, pri katerih je Nina Volčina v hitrostnem zbijanju zadela 31 krogel, obe zasedbi pa si s tremi točkami trenutno delita tretje mesto s točko naskoka pred Desklami, ki so suvereno premagale Šiško.V moški prvi ligi zaenkrat prednjačijo Mengšani, ki so v soboto v derbiju ugnali Center iz Kranja, v nedeljo pa odnesli dve točki uz Pivke. Košana je po sobotni zmagi proti Izolanom v nedeljo klonila v Kranju in tako drugo mesto prepustila Čirčam, ki so še neporažene. Prve točke še vedno čakata Logatec in Sloga, ki je bila v soboto nemočna proti Gradni Gik iz Obrova, pri kateri se je z 39 zadetki v hitrostnem zbijanju izkazal Borut Margon.

Še točko več je v isti disciplina na sobotnem obračunu proti Katarini iz Novokračin zbral član Kozleka David Šircelj, ki je skupaj s soigralci v nedeljo slavil še v Goriških Brdih. V vzhodni skupini imata po petkovem drugem krogu maksimalen izkupiček zasedbi iz Tržiča in Sodražice.
Kozlek je na vrhu lestvice tudi v ligi U-14, v kateri so bile v nedeljo dopoldne odigrane prve tekme. Dve zmagi je zabeležila tudi zasedba OBZ Notranjske, domače zmage se je proti Košani veselil Agrochem Hrast, s polovičnim izkupičkom pa se lahko pohvalita ŠB Korte-Izola in Pliskovica.
Rezultate in lestvice si lahko ogleate pod “zavihku Lige”.