memorial darko guštinV sežanski balinarski dvorani je v organizaciji Balinarskega kluba SKALA Sežana potekal 3. Memorial DARKA GUŠTINA. Na turnirju je sodelovalo 12 ekip iz Slovenije in zamejstva. Številni gledalci so bili priča zanimivim dvobojem. Na tekmovanju so nastopili tudi vsi trije nosilci medalj z mladinskega svetovnega prvenstva, ki prihajajo iz OBZ Sežana: Matija Povh, Simon Požar in Erik Čeh.

Po tekmovanju v skupinah so se v četrtfinale uvrstile ekipe, ki smo jih tam tudi pričakovali, saj ni bilo večjih presenečenj. Najprej so si zmago v četrtfinalu zagotovili igralci ekipe Skala mladi, ki so premagali ekipo Pliskovice z 13-1, Jadran HK je premagal Hrvatine 13-2, Brinj Povir pa Postojno tudi z 13-2. Prava poslastica pa je bila tekma med ekipo Skale in Hrast Kobjeglava, ki so jo domači igralci dobili z 10-6. Kot kaže jih je ta tekma toliko izčrpala, da so potem v polfinalu gladko izgubili z ekipo Brinj Povir z rezultatom 13-3, v finalu pred finalom, pa je ekipa Skala mladi premagala ekipo Jadran HK v dodatnem obratu z rezultatom 8-7. Tekma je bila zelo izenačena in napeta do samega konca. Bolje je začela ekipa Jadran HK, ki je skala turnirpovedla s 4-0, nato je prišlo do preobrata in ekipa Skala mladi je prišla v vodstvo s 7-4, Jadran HK je izenačil na 7-7 20 minut pred koncem tekme. Nato pa je prišlo do res razburljivega finiša, saj se rezultat do izteka igralnega časa ni več spremenil. Najprej je z izbijanjem balina obrat razveljavil Simon Požar iz ekipe Skala mladi, nato je trikrat isto storil še Erik Čeh za ekipo Jadran HK. V dodatnem obratu je ekipa Skale mladi prikazala več zbranosti in se uvrstila v finale. Tudi v finalu je bila borba za vsak punt posebej, saj se na začetku ni nikoli pisalo po več kot 1 punt, in po petih obratih je bil rezultat 4-1 za ekipo Skala mladi. V šestem obratu je ista ekipa dosegla še 2 punta in nato v naslednjem obratu še punt, s tem pa je bilo tudi konec tekme. Končni rezultat je bil tako 7-1 za ekipo Skala mladi, ki je tako postala zmagovalka turnirja.

guštin darkoEkipa Skala mladi je nastopila v postavi Matija Povh, Simon Požar in Rok Pirjevec. Ekipa Brinj Povir se je za ta turnir okrepila z Martinim Zdavcem, igrala pa sta še Žiga Merslavič in Štefan Štok. Za ekipo Jadran HK so igrali Erik Čeh, Mike Zdravkovič in Andrej Čepar, za ekipo Skale pa so nastopali Robert Dekanj, Mitja Dolenc, Gordan Ozbič in Jure Rijavec.